ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δεν μπορείς να φτάσεις πουθενά αν δεν γνωρίζεις τον προορισμό

Σε αυτή την σελίδα παρουσιάζεται το πρόγραμμα της Ανεξάρτητης Δημοτικής πρωτοβουλίας “Μαζί για τον Τόπο μας” με τον Γιάννη Λιάση. Το πιο σημαντικό εργαλείο που λειτουργεί ως πυξίδα για να ολοκληρώσουμε το ταξίδι προς την μετάβαση του Δήμου Αμυνταίου στην νέα εποχή.

Με όραμα και σχέδιο θα πορευτούμε για την επιτευξη του στόχου της μετεξέλιξης του Δήμου.  Ως ανεξάρττητος συνδυασμός δεν φέρουμε βάρος και υποχρεώσεις και έχουμε την ευελιξία να σχεδιάζουμε για τον τόπο μας, για τα προβλήματα του και το μέλλον του. Έτσι, έπειτα απο συσκέψεις και συζητήσεις με δημότες συλλέξαμε τους βασικούς άξονες που θα επικεντρωθεί το πρόγραμμα μας. Αυτοί οι άξονες αντιπροσωπευουν δέκα (10) άξονες παρέμβασης σε βασικά ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας του Δήμου. Βασικά και θεμελιώδη για να στηρίξουν το εκσυγχρονισμό και την μετάβαση του δήμου στην νέα εποχή. 

οι 10 αξονεσ του προγραμματοσ μασ

Η πρόκληση της Ενεργειακής Μετάβασης  αποτελεί μια πρόκληση  «Αναπτυξιακής Μετάβασης»

Το Αμύνταιο, έχει αντιμετωπίσει πολλαπλές οικονομικές προκλήσεις τα τελευταία χρόνια. Οι βασικές του είναι δύο :

  • Αναθεώρηση του ξεπερασμένου αναπτυξιακού μοντέλου
  • Κατάρτιση στρατηγικού πλάνου ανθεκτικότητας

Διάβασε περισσότερα: https://mazigiatontopomas.eu/axones/oikonomia/

Η επένδυση στην εκπαίδευση, σε δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού αποτελούν την πλεον σημαντική προτεραιότητα προκειμένου να αναδείξουμε την περιοχή και να προσφέρουμε ουσιαστικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Διάβασε για την στόχευση του προγράμματος μας:

ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε «ανθεκτική γεωργία» και «ενημερωμένους αγρότες».

Ο Δήμος Αμυνταίου είναι μια περιοχή με πλούσια γεωργική παράδοση. Η γεωργία και η κτηνοτροφία αποτελούν σημαντικούς τομείς για την οικονομία της περιοχής.  Όπως πολλές άλλες αγροτικές περιοχές, το Αμύνταιο αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως η γεωργική παραγωγή υπό συνθήκες κλιματικής αλλαγής, η ανάγκη για βιώσιμες μεθόδους καλλιέργειας και η ανταγωνιστικότητα στην αγορά.

Θα προχωρήσουμε σε ουσιαστική στήριξη του πρωτογενή τομέα ο οποίος θα πρέπει να συνδεθεί πρακτικά με το δευτερογενή τομέα. Αυτό θα το πετύχουμε  μέσα από  τη χάραξη πλάνου διατήρησης και ανάπτυξης της γεωργικής παραγωγής.

Διάβασε περισσότερα για το σχέδιο: https://mazigiatontopomas.eu/axones/protogenis-tomeas/

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

Η φιλοζωία είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας, από τους πολίτες μέχρι την τοπική αυτοδιοίκηση. Η προστασία και η φροντίδα των ζώων είναι όχι μόνο ηθικό καθήκον αλλά και ένδειξη πολιτισμού και ανάπτυξης.

Διάβασε τις βασικές μας θέσεις:

ΦΙΛΟΖΩΙΑ

Η πρόκληση της Ενεργειακής Μετάβασης είναι μια πρόκληση  Εργασιακής Μετάβασης

Η εργασία ως μέρος της ανεργίας τυπικά αποτελεί μέρος της στρατηγικής για την οικονομική ανάπτυξη. Στην Παράταξη “Μαζί για τον Τόπο μας” με τον Γιάννη Λιάση, πιστεύουμε ότι για τον Δήμο Αμυνταίου η εργασία είναι ένα κεφάλαιο που χρήζει μελέτη και αποκλειστική στρατηγική και τεκμηριώνουμε παρακάτω.

Περισσότερα: https://mazigiatontopomas.eu/axones/ergasia/

ΕΡΓΑΣΙΑ 

Ο Δήμος Αμυνταίου έχει πλούσιο πολιτιστικό και φυσικό πλούτο, που μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη του τουρισμού. Υπάρχουν ήδη αναγνωρισμένα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος όπως είναι ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, το Νυμφαίο, το Καταφύγιο Λύκου και Ελληνικού Ποιμενικού στις Αγραπιδιές τα οποία έχουν επισκεψιμότητα και θα στηριχθούν περαιτέρω. Ωστόσο το σχέδιο μας αφορά και τη διερεύνηση προοπτικής της δημιουργίας νέων τουριοστικών προιόντων. Σε γενικό πλαίσιο πιστεύουμε ότι πρέπει να εστιάσουμε στην κατάρτιση ενός πιο στοχευμένου πλάνου με ενέργειες πρακτικές και μετρήσιμες..

Διάβασε περισσότερα για τις προτάσεις:

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 

Η κοινωνική προστασία δεν είναι προνόμιο, είναι δικαίωμα.

H κοινωνική συνοχή αποτελεί την βάση για την αναπτυξη και ευημερία κάθε κοινωνίας. Οι κοινωνικές υπηρεσίες πρέπει να διασφαλίζουν την πρόσβαση σε υγεία, ασφάλεια, παιδεία. Στο πρόγραμμα μας  δίνεται βαρύτητα στην ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών για τους πιο ευάλωτους κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων και των ανέργων.

Είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να ζεί σε μια καθαρή πόλη

Στόχος μας είναι μια νέα συλλογική κουλτούρα που θα σέβεται τον Δήμο, τον οικισμό το περιβάλλον. Θα δημιουργήσουμε ένα Δήμο καθαρό και πράσινο που θα απολαμβάνουμε και θα προσέχουμε.

Η πόλη και οι οικισμοί είναι το σπίτι μας

Η καθαριότητα, το πράσινο και το περιβάλλον αποτελούν τρεις από τις πιο θεμελιώδεις στήλες για τη δημιουργία ενός υγιούς και βιώσιμου οικιστικού περιβάλλοντος.

Διάβασε τις προτάσεις μας:

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΠΡΑΣΙΝΟ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τα νέα δεδομένα επιβάλλουν ο Δήμος να αποτελεί φορέα υψηλών ταχυτήτων.  Στο περιβάλλον αυτό και με γνώμονα την ολιστική παρέμβαση των δράσεων οι θεματικοί στόχοι αποτελούν αλληλένδετες ενότητες όπως η στήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, μπορεί να συνδυαστεί με την στήριξη του τουριστικού προϊόντος και να αποτελέσει πεδίο ανάπτυξης επενδύσεων. Οι προτάσεις μας περιλαμβάνουν στόχους βραχυπρόθεσμου και μεσοπρόθεσμου αναπτυξιακού προγραμματισμού, σε τομείς ευθύνης του Δήμου, που θα ενσωματωθούν και εξειδικευτούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου.

Περισσότερα για τον μετασχηματισμό του Δήμου:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ

Bελτίωση των υποδομών, συμπεριλαμβανομένων των δρόμων, της αποχέτευσης και της κατασκευής δημόσιων χώρων.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ

προγραμμα ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

για τις θέσεις απο εκδηλώσεις της παράταξης “Μαζί για τον Τόπο μας”

δηλωσεισ υποψηφιων

ΣΟΦΙΑ ΔΟΥΚΛΗ ΣΤΑΙΟΥ

Ο Δήμος Αμυνταίου αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα προόδου και κοινοτικής συνοχής. Εδώ, η παράδοση συναντά την καινοτομία, δημιουργώντας ένα μέρος όπου οι πολίτες είναι περήφανοι να αποκαλούν τον εαυτό τους κατοίκους

ΣΟΦΙΑ ΔΟΥΚΛΗ ΣΤΑΙΟΥ

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΙΤΖΑΚΗΣ

Η ομορφιά του Δήμου Αμυνταίου δεν βρίσκεται μόνο στα τοπία του, αλλά και στην καρδιά κάθε πολίτη που συνεισφέρει στην κοινότητα

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΙΤΖΑΚΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Μαρια Τσιπωτη

Εμπιστεύομαι τον Γιάννη Λιάση και μαζί του θα πορευθώ για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο.

Μαρια Τσιπωτη

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Μαρια Δημητριου

“Κάθε γωνιά του Δήμου Αμυνταίου απηχεί τις ιστορίες, τα όνειρα και τις ελπίδες των πολιτών του. Είναι ένας τόπος όπου η παρελθούσα δόξα συναντά τις σύγχρονες ευκαιρίες

Μαρια Δημητριου

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ